Loading...

  Препоручујемо





 

 

 Страницу одржава



28.01.2013
СВЕТОСАВСКИ ПРИЈЕМ КОД МИТРОПОЛИТА НИКОЛАЈА



Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у недјељу увече, 27. јануара, поводом прославе Светог Саве – првог архиепископа и просвјетитеља српског – уприличио традиционални Светосавски пријем у својој резиденцији у згради Митрополије дабробосанске у Сарајеву.

Прочитај више


28.01.2013
ПРАЗНИК ПОСВЕЋЕН СВЕТОМ САВИ ПРОСЛАВЉЕН У ХРАМОВИМА МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРОБОСАНСКЕ



Велики српски и православни празник посвећен Светом Сави – првом архиепископу и просвјетитељу српском – свечано је обиљежен у недјељу, 27. јануара, у храмовима Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


15.01.2013
СА ПРАВОСЛАВНОГ ГРОБЉА У ВАРОШЛУКУ ОТУЂЕНИ ОГРАДА И КАПИЈА



Непознати починилац или више њих је са православног гробља у Варошлуку код Турбета, општина Травник, отуђио око 10 метара арматурне ограде и капију са улаза у гробље. О овом је обавијештена травничка полиција која је обавила увиђај.

Прочитај више


 

09.01.2013
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ УПРИЛИЧНИО БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ



Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у уторак увече, 8. јануара, у својој резиденцији у згради Митрополије дабробосанске у Сарајеву уприличио традиционални божићни пријем за представнике цркава и вјерских заједница у БиХ, власти БиХ, Републике Српске, Федерације БиХ, Града Источно Сарајево, Кантона Сарајево, међународне заједнице, дипломатског кора, те друштвеног, политичког и културног живота у БиХ.

Прочитај више


 

07.01.2013
У ХРАМОВИМА МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРОБОСАНСКЕ СЛУЖЕНЕ БОЖИЋНЕ ЛИТУРГИЈЕ



У свим храмовима Митрополије дабробосанске су у понедјељак, 7. јануара, на најрадоснији хришћански празник - Рођења Господа Исуса Христа – Божић, служене божићне литургије.

Прочитај више


 

Архива вијести           Новије вијести