Loading...

 Препоручујемо





 

 Страницу одржава


30. 06. 2013.
У СОКОЦУ ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ВИДОВДАНСКИ САБОР

У Сокоцу је у недјељу, 30. јуна, код храма Светог пророка Илије – Романијске Лазарице, одржан 21. традиционални Видовдански сабор, који се на овом мјесту организује сваке године у недјељу по Видовдану.

Прочитај више


29. 06. 2013.
НА ВИДОВДАН СЛУЖЕНА ПРВА ЛИТУРГИЈА У АНДРИЋГРАДУ

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и замјеник митрополита дабробосанског господин Григорије је на празник Видовдан, у петак, 28. јуна, служио прву Свету архијерејску литургију у новоизграђеном храму посвећеном Светом мученику кнезу Лазару косовском и светим српским мученицима, који је по идеји прослављеног српског режисера Емира Кустурице изграђен у Андрићграду.

Прочитај више


25. 06. 2013.
СЛАВА ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ НА ОСИЈАМА

У недјељу, 23. јуна, на празник Силаска Светога Духа на Апостоле, прослављена је храмовна слава на Осијама код Миљевине.

Прочитај више


23. 06. 2013.
СЛАВА МАНАСТИРА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ОЗЕРКОВИЋИМА

Манастир Свете Тројице у Озерковићима прославио је у недјељу, 23. јуна, манастирску славу – празник Силаска Светог Духа на Апостоле.

Прочитај више


22. 06. 2013.
КОНЦЕРТ ХОРА „СЛОГА“ У САБОРНОЈ ЦРКВИ

Српско пјевачко друштво „Слога“ из Сарајева одржало је у суботу, 22. јуна, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, концерт православне духовне музике.

Прочитај више


08. 06. 2013.
ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА МИЛАНСКОГ ЕДИКТА НА ПАЛАМА

У дому културе на Палама, 7 јуна је организовано обиљежавање 1.700 година Миланског едикта. Покровитељ ове манифестације, у оквиру пројекта „Духовни одгој дјеце“, била је хришћанска хуманитарна организација Ворлд Вижн (World Vision).

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести